keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Tervetuloa Tuomas!

Nyt on se oikea aika löysätä kiristävää pipoa, hiljentyä miettimään maailman menoa, pysähtyä pohtimaan elämän ihmeellisyyksiä. Tuomas on tullut. Tänään alkaa joulun aika. Tästä se lähtee!

Ne mahtavat ihmiset jotka osaavat ennakoinnin ja ajankäytön todella hyvin, ovatkin jo tehneet varmasti lähes kaiken valmiiksi joulua varten. Muutama pikkujuttu vielä on vain tekemättä, mutta nekin on jo hyvin suunniteltu ja pohjustettu.

Veikkaan että suurin osa ihmisistä kuuluu kuitenkin siihen ihmistyyppiin, jolla suurin osa asioista, joita joulua varten haluaisi tehdä, on tekemättä. Viimetinka-ihmisiä näkee liikkeellä otsa pienessä kurtussa todella paljon.

Olitpa kumpaa ihmistyyppiä tahansa, tai siltä väliltä, nyt on hiljentämisen ja pysähtymisen aika. Otapa tänään ihan tietoinen tauko kaikesta tohinasta. Pysähdy kaupassa tarkkailemaan muita ihmisiä, katsele ikkunasta lasten leikkiä, tuijota kynttilän liekkiä, kuuntele kahvinkeittimen rupellusta... Katso pintaa syvemmälle. Ihan pieni taukokin riittää antamaan voimaa jatkaa tohinaa, eikä stressi aiheuta pääkopassasi kaaosta. Stressikaaos päässä aiheuttaa vain unohtelua ja kiukkua.

Nyt on myös aika pienten hyvien tekojen. Tontut tarkkailevat lapsia ympäri vuoden ja etenkin marras-joulukuussa, mutta aikuisia ne ehtivät tarkkailemaan kunnolla vasta nämä viimeiset päivät ennen joulua! Ilahduta ystävää yllätyksellä, käy lakaisemassa naapurinkin portaat, auta vanhusta liukkaalla tiellä, lahjoita vanhat tavarasi hyväntekeväisyyteen, soita sille kaverille, joka ei ole enää pitänyt sinuun yhteyttä, kuuntele.

Päästä Tuomas kotiisi tuomaan se Hyvä Joulu, mitä toivotetaan korteissa ja nauti joulun tunnelmasta jo nyt. Kohta se on jo ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti